Valley Line LRT | ?m | ?s | City of Edmonton

Gronk!

Senior Member
Member Bio
Joined
Aug 5, 2021
Messages
1,878
Reaction score
9,368
Greenery has been planted at the Muttart LRT stop

20211028_165506.jpg
 

thommyjo

Active Member
Member Bio
Joined
Sep 5, 2020
Messages
880
Reaction score
5,048
Still think the Churchill connector was a big miss. From a tourism standpoint, along with art/architecture, they could have done something a little more significant.

It's confusing when they do the stupid silver ball type projects, but then do a seafoam green 2000s box for one of the most significant LRT entrances in the city....

Here's some examples of what "could have been":
train-station_110716_03-800x533.jpgNorth_Ryde_station_entrance.jpgf6af88791dc734759f154fdc81da4e79.jpgWynyard_railway_station_entrance,_Wynyard_Walk,_April_2017.jpg
 

_Citizen_Dane_

Active Member
Member Bio
Joined
May 9, 2019
Messages
450
Reaction score
3,110
Location
Edmonton
^ I don't really see it as a problem. Of course there's always a time and place to ask for better architecture, but I don't think that's what was needed here. It's clear they were trying to match the rest of the architecture around Churchill Square, notably Tix on the Square and the Three Bananas Cafe, the latter of which the connector is literally conjoined to. If anything, something like the above would've been so different that it would've thrown the cohesion of the entire Square out of balance. Not to say I think the connector's current design is anything great (or even necessarily that good), but there's a clear intent behind it.
 

TAS

Senior Member
Member Bio
Joined
Sep 27, 2020
Messages
1,095
Reaction score
5,523
Still think the Churchill connector was a big miss. From a tourism standpoint, along with art/architecture, they could have done something a little more significant.

It's confusing when they do the stupid silver ball type projects, but then do a seafoam green 2000s box for one of the most significant LRT entrances in the city....

Here's some examples of what "could have been":
View attachment 359205View attachment 359206View attachment 359207View attachment 359208

If they did something like you suggest I think it would make the library standout even worse than it does now. Let's keep the architecture around the library muted 😄
 

Top